EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Raiffeisenbank намалява лихвите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Raiffeisenbank намалява лихвите

mail15:26 | 10.09.2009прегледи 1252 коментарикоментари 0


Raiffeisenbank понижава лихвените проценти по всички новоотпуснати кредити за физически лица в лева и евро, като намалението е между 0,5 и 2 процентни пункта, съобщи банката за БТА. 
Лихвените нива по жилищните кредити в лева със срок на изплащане до 15 години вече са с 1,50 процентни пункта по-ниски и са намалени до 9,45 процента на годишна база. При срок на изплащане над 15 години лихвата е 10,45 процента годишно. При жилищните кредити в евро намалението е с 0,80 процентни пункта, като лихвеният процент възлиза на 8,25 процента годишно за кредити до 15 години и 9,25 на сто на годишна база за кредити със срок на изплащане над 15 години. 
Най-осезаемо е понижението по потребителските кредити, обезпечени с ипотека, като лихвените нива при кредитите в лева достигат 9,95 на  сто годишно при срок на изплащане до 15 години, а в евро лихвата е 8,75 процента на годишна база. 
"Очертаващата се тенденция към намаляване на лихвите по депозити и солидната капиталова база и ликвидност на Raiffeisenbank са основание за изпрeварващо намаляване на лихвите по новите кредити в следващите месеци Ф, коментира Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Raiffeisenbank (България) ЕАД.
При най-търсените потребителски кредити в лева намалението е с 1 процентен пункт и лихвата възлиза на 12,95 процента годишно при обезпечение с поръчителство и превод на заплатата по сметка в Raiffeisenbank.
Лихвеният процент за потребителски кредит в евро с поръчител и превод на работната заплата е 11,95 процента на годишна база, което е по-ниско с 0,5 процентни пункта.
Raiffeisenbank предлага промоционални условия по кредитите за енергийна ефективност, като намалението по кредитите в лева е с 2 процентни пункта при обезпечение поръчителство и превод на заплатата и лихвата възлиза на 11,95 процента на годишна база.
Лихвеният процент по кредитите в евро е 9,95 на стогодишно. Промоционалните условия важат до 31 октомври 2009 година.
Българските банки ще  намалят леко лихвите по кредитите и депозитите, коментира вчера Андреев на среща с български журналисти в централата на Raiffeisenbank във Виена. Той обаче отбеляза, че нивата им няма да спаднат до равнището преди фалита на американската банка Lehman Brothers, който бе обявен на 15 септември и се превърна в начало на финансовата криза, прераснала и в икономическа криза.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg