EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Pimco проверява кипърските банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Pimco проверява кипърските банки

mail15:45 | 26.09.2012прегледи 510 коментарикоментари 0


Най-големият инвестиционен фонд Pimco ще проверява портфейлите на кипърските банки на стойност около 65 млрд. евро, съобщават медиите в Никозия. По-специално Pimco ще проверява кредитните портфейли на Банката на Кипър, на Народната банка и на Гръцката банка в Кипър, на Юробанк и на Алфа банка в Кипър и сътрудничещите с тях кредитни институции. Проверките се възложени от Тройката кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ, която постави под надзор банките и икономическата политика на правителството в Никозия. Кипър очаква да получи финансова подкрепа не само за банките, но и за икономиката си, след като финансовите министри от еврозоната решиха да удовлетворят молбата на Кипър за помощ от Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС). Смята се, че най-голямата тежест от условията в меморандума, който Кипър ще подпише с Тройката, ще падне върху проблемната банкова система на острова.
Намаляват надеждите Кипър да успее да осигури заем в размер на няколко милиарда евро от Русия, са казали пред Дау Джоунс нюзуайърс два източника, близки до преговорите между двете страни, съобщава гръцкият в. "Имерисия". Същите източници смятали, че по-вероятно било Кипър да прибегне до ЕС и МВФ, за да осигури необходимите капитали за подпомагане на банките си и да покрие финансовите си нужди. По-рано тази година Кипър поиска заем в размер на 5 млрд. евро от Русия. Пред Дау Джоунс нюзуайърс представител обаче изразил съмнение дали заемът ще може да бъде одобрен, тъй като Москва се опасявала, че Никозия няма да може да го изплати.
Според друг източник руски представители били на мнение, че един нов заем ще увеличи общите заеми на Русия към Кипър до нива, неприемливи за една толкова малка страна.
 


Тагове: Кипър, банки, Pimco
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161