EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

PhonepayPlus срещу интернет пиратството

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

PhonepayPlus срещу интернет пиратството

mail13:50 | 03.11.2011прегледи 389 коментарикоментари 0


Градската полиция на Лондон и Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) стартират съвместна инициатива с PhonepayPlus (органът, който регулира дейността на доставчиците на разплащателни услуги чрез телефони във Великобритания), имаща за цел предотвратяване на нарушенията срещу авторските права онлайн.
Според споразумението, PhonepayPlus ще получава информация за уебсайтове, които продават нелицензирана музика и от своя страна ще информира организациите, предлагащи услуги в сферата на разплащането чрез телефони. Това ще създаде условия всички оператори на разплащателни услуги по телефон да разпознават нелицензираните уебсайтове, които могат да се обърнат към тях, за финансиране на нелегалната си дейност.
При получаване на сигнал от Международната федерация на звукозаписната индустрия и Лондонската полиция, PhonepayPlus ще упражнява изцяло своите правомощия и ще съдейства за разследването или превенцията на нелегално разпространение на музика, финансирано от услуги, заплащани чрез мобилни телефони.
Служителите от анти-пиратския отдел на IFPI ще събират и предоставят данни и доказателства за нелегалния даунлоуд, извършван чрез нелицензирани сайтове на Дирекцията по икономически престъпления на Лондонската полиция. Полицията ще разглежда сигналите и при достатъчно налични доказателства ще уведомява PhonepayPlus за детайлите.
Правоохранителният орган вече е предоставил нужните доказателства за 24 уебсайта, чиято дейност нарушава авторските и сродни права, а в момента разследва информация за още 38 нелицензирани услуги, за които има подаден сигнал от IFPI.
Други доставчици на разплащателни услуги, като MasterCard, PayPal и Visa вече също се включиха в инициативата и работят с Лондонската полиция и IFPI, за да препятстват използването на своите услуги от страна на уебсайтове, чиито действия се основават на нарушения на авторското и сродни права.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg