EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Peugeot-Citroen, Renault търсят помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Peugeot-Citroen, Renault търсят помощ

mail15:00 | 28.09.2012прегледи 837 коментарикоментари 0


Шефовете на френските автомобилостроителни компании PSA Peugeot-Citroen и Renault предупредиха за още съкращения на работни места, ако правителството не им помогне да намалят разходите за труд, за да се справят с резкия спад на продажбите на автомобили в Европа, предаде ДПА.
Подобряването на френската конкурентопособност е въпрос на оцеляване за Renault, заяви главният изпълнителен директор и председател на управителния съвет Карлос Гон пред в. "Фигаро", два дни преди откриването на парижкото автомобилно изложение за широката публика. Гон прогнозира 8% понижение на европейските продажби на автомобили за 2012 година и "лек спад" през 2013 година.
Филип Варен, председател на директорския борд на компанията Peugeot-Citroen, която обяви планове да закрие монтажен завод в Париж и 8000 работни работни места, отбеляза пред в. "Еко", че сегашната ситуация е "нетърпима". Най-големият европейски автомобилопроизводител Volkswagen също е обявил, че не очаква пазарът да се възстанови още "една до две години".Volkswagen, който на изложението показва най-новата версия на най-продавания си модел Golf, твърди обаче, че е в по-добро състояние от някои от европейските си конкуренти, за да може да устои на кризата.
В Париж вчера председателят на управителния съвет на германската компания Мартин Винтеркорн заяви, че тази година групата има за цел да постигне рекордния си резултат от 2011 година - 11,3 милиарда евро (14,5 милиарда долара) печалба. За разлика от VW, Peugeot-Citroen - вторият по големина автомобилопроизводител в Европа - загуби 819 милиона евро през първата половина на 2012 година. Френските автомобилостроители твърдят, че германските им конкуренти имат като предимство по-ниски разходи и по-гъвкаво трудово законодателство. Шефът на Peugeot-Citroen предупреди за свръхкапацитет на европейските автомобилостроители и заяви, че вероятно и други производители в сектора ще бъдат принудени да затворят заводи. Очаква се затрудненото състояние на много европейски производители на автомобили да помрачи парижкия салон, който се провежда на две години, отбелязва ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg