EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Patria ще работи с български фирми за пехотата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Patria ще работи с български фирми за пехотата

mail15:10 | 06.12.2016прегледи 1596 коментарикоментари 0


Финландската фирма Patria, която има намерение да се включи в модернизацията на сухопътната техника на Българската армия, ще работи с български фирми.

Това стана ясно по време на проведения в Централния военен клуб в София „Ден на индустрията“, където представители на компанията се срещнаха с български фирми, представители на Министерство на отбраната и военни.  Компанията има намерение да участва в процедурата за избор на доставчик за нови бронирани модулни машини за пехотата. В случай, че бъде избрана за изпълнител, тя планира да изгради производствени мощности в България с цел да произвежда сухопътни бойни машини Patria AMV съвместно с български фирми. Продуктите и услугите на компанията бяха представени от Анти Хусконен, старши вицепрезидент „Бизнес развитие“.

На срещата в Централния военен клуб представителите на компанията обсъдиха с  български фирми потенциални партньорства и възможностите за коопериране в сферата на металургията, машиностроенето, електроиндустията, системи и компоненти, сглобяване на части и логистична подкрепа.

Финландската фирма е извършила успешни технологични трансфери и местни производства в Плоша, Словения, Хърватия, Южна Африка, Холандия.

Трансферът на технологии ще увеличи капацитета на местните компании и ще позволи българските сухопътни войски да бъдат независими от външни доставки. Местното производство  ще осигури независима поддръжка, контрол при кризисни ситуации,  по-добра логистика, както и печалби за българските компании.

България ще има възможност да създаде собствена продукция, да маркетира и да продава бойни машини на трети страни, като това би дало допълнителни ползи за страната, извън доставката на техника за сухопътните сили. Събитието даде възможност  българските предприятия да дискутират директно с представители на Patria нови възможности за кооперирано производство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg