EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

OSRAM изгражда първия си завод в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

OSRAM изгражда първия си завод в България

mail06:10 | 23.03.2016прегледи 862 коментарикоментари 0


Стартирането на строителните работи по обекта, който се намира в района на гр. Пловдив, бе дадено от министъра на икономиката Божидар Лукарски, представители на компанията и местната власт. С официална церемония днес, един от световните лидери в производството на осветление OSRAM, отбеляза стартирането на строителните работи по изграждане на първото си производствено звено в България. Обектът се намира в района на Пловдив и ще заработи на пълен капацитет през втората половина на 2017 г., произвеждайки компоненти за осветителни тела. Така компанията отговаря на нарастващата глобална нужда от „интелигентни“ решения за домашното и градско осветление.

„Изключително сме щастливи да обявим инвестицията си в България. Вярваме, че Пловдив е най-правилното място за нашето ново производствено звено и с нетърпение очакваме то да заработи ефективно.“, заяви Геерт ван дер Меер, управител и старши вицепрезидент на Бизнес звено "Дигитални Системи"по време на официалната церемония.

"За нас тази инвестиция е доказателство за успешното сътрудничество между местна и централна власт и за общите ни усилия да превърнем страната в конкурентна инвестиционна дестинация. Вярвам, че този проект ще е полезен не само за региона на Пловдив, но и за страната и за българската икономика като цяло.", сподели министър Лукарски.

В предприятието ще бъдат открити 900 работни места. В момента OSRAM активно търси персонал, като нуждите на компанията включват разнообразни позиции – от асистенти за производствения процес до квалифицирани специалисти. До края на 2017 г. в завода ще бъдат наети 150 експерти и близо 750 работници.

Базираната в Мюнхен компания OSRAM е световен лидер в производството на осветление с над 100-годишна история. Портфолиото й включва продукти от високотехнологични приложения, базирани на светодиодни технологии, като инфрачервена и лазерна светлина, до интелигентни решения за осветлението в сгради и градове. В края на фискалната 2015 г. (приключила на 30 септември) в компанията по света работят близо 33 000 служители, като тя е генерирала приходи от близо 5,6 милиарда евро.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161