EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Opel инвестира 11 млрд. евро в нови модели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Opel инвестира 11 млрд. евро в нови модели

mail11:25 | 31.03.2010прегледи 1138 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров

Opel ще назначи нови 250 инженери в своя технически развоен център в Рюселсхайм, Германия. Те ще се включат в допълнителната работа, която възникна във връзка с амбициозната продуктова офанзива на германската марка.
Компанията обяви, че ще инвестира 11 млрд. евро до 2014 година, които ще бъдат използвани за обновяване на 80% от моделната си гама. Един от проектите в тази програма е въвеждането на нови автомобилни концепции, като електромобила Ampera, който ще се появи на пазара през следващата година.
Освен това новите модели Insignia и Astra са обект на високо търсене. Заводът в Рюселсхайм вече е произвел над 200 000 автомобила от първия модел, но търсенето на пазара надхвърля предварителните планове на компанията и поради тази причина ще бъдат въведени пет допълнителни работни смени през май и юни.
Представената през февруари в България нова генерация на модела Astra вече е генерирала над 120 000 поръчки. За да посрещне голямото търсене в Европа, заводът в Гливице, Полша ще въведе допълнителни седемнадесет смени за производството на модела през юни. Тогава Opel ще започне лансирането на новия си компактен еднообемен модел Meriva. По-късно през тази година ще последва премиерата и на новата версия комби на Astra - Sports Tourer.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg