EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

On line психологическа помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

On line психологическа помощ

mail17:00 | 31.05.2011прегледи 657 коментарикоментари 0


На конференция днес беше представен проектът „Онлайн психологически консултации и терапия за уязвими социални групи” реализиран от ЕТ „Тома Томов”. Той стартира на 1 юни с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд, като общата му стойност е 85 986 лв. Иновативната услуга цели да подобри условията и възможностите за социално адаптиране на хората със специфични потребности. На сайта www.bezokovi.com незрящи, ХИВ позитивни и хора с двигателни увреждания от цяла България ще могат безвъзмездно да получават професионална психологическа терапия, съобразена с персоналните им нужди. Специалистите с дългогодишен опит Александра Петрова, Борислава Крендева и София Щерева ще предлагат съвети и подкрепа за преодоляването на конкретни социални нужди и проблеми като: затруднено създаване на контакти и адаптиране в нови условия; загуба на място в социалната среда; необходимост от асистент или друг тип помощни средства за социална активност; затруднения при намирането на партньорства и създаването на семейни двойки и поколение.
Сайтът ще предлага и тестове, разработени за хората със специфични нужди и техните асистенти. В помощ на хората от уязвими социални групи ще бъде и допълнително разработеният форум, в който те ще могат свободно да осъществяват контакти и да разменя мнения и въпроси.
Всеки желаещ да използва онлайн консултирането може да получи акаунт от самия сайт или от организацията за хора със специфични нужди, в която членува. Терапевтичната сесия, продължаваща 40-50 минути се провежда в предварително определен час, удобен за потребителя. След края й той попълва тестове и анкети, благодарение на които се определя индивидуалния му профил и характер. Това ще даде възможност на психолозите да прилагат различен подход на работа с отделните хора, изцяло съобразени с личните им потребности. Средата за провеждане на интернет консултациите е защитена, анонимна и напълно конфиденциална.
Пълната база данни от проведените терапевтични сесии ще бъде съхранявана защитено, с цел да се предоставят статистически обобщения и полезни психологически материали в подкрепа на организациите, участващи в проекта.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg