EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

OMV държи на "Северен поток-2"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

OMV държи на "Северен поток-2"

mail06:32 | 21.05.2019прегледи 722 коментарикоментари 0


Австрия и петролногазовата компания OMV ще могат да изградят заедно с европейски партньори газопровода "Северен поток-2". Това заяви на съвместна пресконференция с председателя на управителния съвет на OMV Райнер Зеле федералният канцлер на Австрия Себастиян Курц, цитиран от ТАСС.

По думите на канцлера "има различни мнения за проекта "Северен поток-2" в самия ЕС". "Аз съм отговорен като федерален канцлер и като убеден европеец, имам свое виждане по въпроса". За Австрия и Европа, колкото повече източници на енергия, толкова по-добре. Колкото повече различни маршрути, толкова по-добре", подчерта Курц.
Проектът "Северен поток-2" предвижда да бъдат изградени две линии на газопровод с обща мощност 55 милиарда кубически метра газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Тръбопроводът ще заобикаля транзитните страни Украйна, Беларус, Полша и другите източноевропейски и балтийски страни, минавайки през изключителните икономически зони и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Разрешение за строителство на газопровода не е издала само Дания, която заяви намерение да блокира или да отложи изпълнението на проекта. При все това операторът на проекта за строителство на газопровода - компанията Nord Stream 2, в която единствен акционер е Газпром, разчита да получи разрешение от Дания в края на 2019 година./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3887