EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

NYT:Китай строи в Баховица завод за коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

NYT:Китай строи в Баховица завод за коли

mail18:10 | 16.12.2010прегледи 7036 коментарикоментари 5


Под заглавие "Китайски автомобилостроител си осигурява плацдарм в Европа" вестник "Ню Йорк таймс" посвещава обширна статия на строящия се в село Баховица автомобилен завод на китайската компания Great Wall Motors и Литекс моторс.
"Следващото лято чисто нов завод за сглобяване на автомобили тук би трябвало да пусне първата марка китайски коли в Европейския съюз", се посочва в статията, в която се търси отговор на въпроса защо се строи завод точно в това българско село.
Изданието отбелязва, че според анализатори ще трябва да мине време преди американските и европейските автомолибостроители да се притеснят от сериозна китайска конкуренция на местните си пазари.
"Китай е увеличил инвестициите си в Източна Европа през последните години, като е купил фабрики, засилил е износа си, предлага на правителствата заеми с ниски лихви и участва в търгове за обществени поръчки, особено в енергийни и инфраструктурни проекти", пише "Ню Йорк таймс".
Изданието цитира Юлиан Николов, директор на дирекция "Икономическа политика" при министерството на икономиката, енергетиката и туризма, който посочва, че България е атрактивна за инвестиране, тъй като е част от ЕС, предлага ниски данъци и работната ръка е относително евтина за региона. По думите му сегашните китайски инвестиции в България включват фабрика за стъкло, парк за слънчева енергия и заводи за телевизори и климатични инсталации. Той отбелязва, че се водят преговори с китайска компания за инвестиране в изграждането на индустриална зона край София.


 
Коментари
 
елке - 13-01-2011 г. 17:48:38

Това за инвестициите е много хубаво, нека идват в България и да просперира българскияj народ! Но защо все в София, само там ли живеят българи? В останалата България не сме ли българи? Е, нека тровят софиянци, пука ми за тях...

Галя - 07-05-2011 г. 15:24:53

Завода не е край София.Баховица се намира на 5 км.от гр.Ловеч.За хората,които живеят там това е многодобра перспектива.Макар,че не цялото население ще работи в завода,но ще се отворят и нови възможности за бизнес в района.Младите хора от доста време са напуснали тези места и са потърсили другаде възможност за по-добър живот.Ще се радвам,ако отново има възможност да се живее нормално там. Иначе завода е огромен.Аз съм видяла миналия месец до къде е стигнал строежа.Пожелавам успех на хората в Баховица и Ловеч!

Наска Николов - 02-06-2011 г. 07:23:03

здравей те!Интересуваме кога ще бъде завършен завода?Как може да се намери тел. за връзка. Кога ще приемат документи.Някой ако знае моля пишете.Предварително благодаря.Наско

нико - 28-09-2011 г. 21:33:21

Не се заблуждавайте,че ще намерите добре заплатена работа.Аз живея в Ямбол и тук построиха завод за автомобилни ел.инсталации на най-големия производител в света японската фирма Yazaki,с над 2000 раб.места но с турски мениджъри и с циганска работна ръка и заплати 300-400 лв.Само надписа е японски.

гого - 16-06-2011 г. 16:09:57

ас живея в баховица.завода има още работа но за молби мога да кажа да поровите в интернет.там трябва да има обява но незнамм каде.изискванията са големи.желая ви къамет.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg