EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

NYT с публикация за БГ лукс къща

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

NYT с публикация за БГ лукс къща

mail18:01 | 05.03.2019прегледи 813 коментарикоментари 0


Цените на недвижимите имоти в България бележат ръст, новото строителство се развива благодарение и на ниските лихви, а купувачи от чужбина заявяват интерес към покупки с инвестиционна цел. Тези характеристики на имотния пазар в България отбелязва "Ню Йорк таймс" в обширен обзор по темата.

Като взима за отправна точка на публикацията си луксозна къща в кв. Бояна, която се продава за 4.1 млн. долара (3.6 млн. евро), изданието отбелязва предимствата от близостта на планината Витоша, Боянската църква и Ботаническата градина. Според брокери, интервюирани от "Ню Йорк таймс", пазарът се успокоява, а предлагането настига търсенето, предаде "Дневник". 

Представители на компании за недвижими имоти коментират пред изданието, че чуждестранни купувачи проявяват интерес към придобиването на имоти главно с инвестиционна цел. Сред тях преобладават представители на европейски страни - Великобритания, Ирландия, Белгия и Франция, съседните на България Гърция и Македония, появяват се клиенти и от САЩ, Канада, Южна Африка и Австралия. Купувачите от Русия също присъстват на българския пазар, но след кризата с Украйна през 2014 г. има спад, отбелязват българските брокери.

Като плюс на имотния пазар в България изданието посочва обвързаността на лева спрямо еврото, което дава ясна представа за цената. Предупреждението към чужденците е, че в общата площ на имота влизат и външните части - балкон, вътрешен двор, а така реалната жилищна площ може да се окаже с 15-20% по-малка от обявената.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg