EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nonillion Bulgaria търси специалисти чрез Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nonillion Bulgaria търси специалисти чрез Facebook

mail15:15 | 05.09.2012прегледи 1696 коментарикоментари 0


 „Нонилион България” (Nonillion Bulgaria) разгърна търсенето на качествени софтуерни специалисти и в социалната мрежа Фейсбук. Това съобщи Руди Ван ден Бос, изпълнителен директор на дружеството. Компанията, която е създадена с белгийски капитали, но е ситуирана в Русе, постоянно разширява екипа си заради навлизането на нови пазари в Европа и привличането на нови клиенти. Тъй като социалните мрежи стават все по-значим канал за набиране на информация и комуникация, компанията реши да приложи и тази възможност за набиране на нови служители.
„Международно проучване показва, че повече от 90% от кандидатстващите използват социалната мрежа като начин да намерят нова работа”, коментира Руди Ван ден Бос. По тази причина „Нонилион” добави приложение за кандидатстване през страницата си във Фейсбук. „Чрез едно кликване на бутона „Кариери” (Careers) ще откриете всички свободни позиции и ако желаете да кандидатствате, просто следвайте процедурата”, допълни директорът на компанията.
През пролетта на тази година „Нонилион” стъпи на немския пазар. Партньорството с компании от Германия и клиенти в Белгия налага попълване на екипа в Русе с нови специалисти. Така освен по класическия начин за търсене на работа – чрез обяви в сайтове за работа и чрез страницата на компанията, програмистите могат да стигнат до нова позиция в ИТ фирмата и чрез Фейсбук. Ентусиазирани хора със силен интерес към Java и XML технологии са добре дошли в компанията, твърдят от там.
Набират се специалисти в двете основни направления в софтуерната разработка - Java/Linux и Microsoft.net. „Имаме нужда от разработчици от двете направления, но по отношение на намирането на хора най-трудно е да се открият разработчици от Microsoft сферата, особено в Русе”, каза изпълнителният директор на „Нонилион България”. За тези, които успеят да станат част от екипа, фирмата осигурява обучение, както и отлични условия за работа.
“Нонилион” (Nonillion) е компания с белгийски капитал и специализира в изграждане на аутсорсинг екипи от ИТ специалисти, които работят за европейски компании от софтуерната си база в Русе. Компанията работи на принципа, наричан „ниършоринг”, термин, свързан с изнасянето на ИТ бизнес процеси в максимална географска близост (съседна или близка държава). Сравнително нов феномен, ниършорингът е оптимизиран модел на офшоринг бизнеса, който през последните години се доказа като рисков и недостатъчно ефикасен поради различните часови пояси, културните различия и стереотипи.
Фейсбук страницата на компанията и секцията кариери можете да видите тук.


Тагове: работа, facebook
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg