EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nokia: Масови съкращения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nokia: Масови съкращения

mail14:40 | 08.02.2012прегледи 609 коментарикоментари 0


Финландската компания Nokia, която е най-големият в света производител на мобилни телефони, обяви днес, че до края на година ще закрие 4000 работни места, премествайки производството на смартфони от Унгария, Мексико и Финландия в Азия, предадоха световните агенции. Компанията е изчислила, че ще бъдат засегнати 2300 позиции в Комаром (Унгария), 700 в Рейноса (Мексико) и 1000 в Сало (Финландия).
Предвижда се съкращенията да станат факт до края на 2012 година. Останалите служители ще се занимават с настройките на продуктите, предимно в Европа и Америка, посочи Nokia, цитирана от DPA.
"С преместване на сглобяването на устройствата в Азия се цели да бъде подобрено времето (за стигане) до пазара", заяви изпълнителният вицепреезидент Никлас Савандер, отговарящ за пазарите.
Ръководството на компанията обосновава радикалните стъпки с факта, че "основните доставчици на части за смартфоните са разположени в азиатския регион". "По този начин това ще позволи да бъде съкратен срокът за разработване на нови модели и производството им", се уточнява в съобщение, цитирано от ИТАР-ТАСС.
През септември групата обяви, че прави оценка на производствената си дейност при смартфоните, за да подобри конкурентоспособността си, припомня DPA. Nokia се опитва да възстанови предишната си доминираща роля във високия сегмент за мобилни телефони и преди година сключи споразумение за сътрудничество със софтуерната компания Microsoft за използване на операционната система Windows, допълва агенцията.
Снимка: Архив БГНЕС


Тагове: Nokia, съкращения
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg