EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Newsweek смени собственика си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Newsweek смени собственика си

mail09:40 | 04.08.2010прегледи 555 коментарикоментари 0


Американската медийна група Washington Post Co. продава списания Newsweek на Сидни Харман - 91-годишния основател на компанията за аудио оборудване Harman International Industries, предаде Асошиейтед прес.
Сделката слага край на близо 50-годишната история на Newsweek като част от медийната група.
Списанието се опитва да намери рентабилна пазарна ниша на фона на неблагоприятните икономически условия и засилването на конкуренцията на интернет. Спадът в тиражите и рекламите през 2009 г. доведе до загуба от близо 30 млн. долара, като загуба се очаква и тази година.
Харман е обещал да запази по-голямата част от персонала на изданието, заяви главният изпълнителен директор на Пост Доналд Греъм. 

 

В края на миналата година друго голямо щатско списание Businessweek също бе продадено. Американската агенция за финансова информация Bloomberg стана новият му собственик, след като то бе обявено за продажба заради срив на приходите.
Според CNN цената на сделката възлиза на около 5 милиона долара.
Списанието е основна трибуна на американския бизнес с тираж от около 921 000.
Bloomberg посочи още тогава, че ще го използва, за да привлече интереса на висши корпоративни директори, които не използват често електронните услуги на компанията.
"Businessweek ще ни помогне по-добре да обслужваме клиентите си като достигнем до корпоративните коридори на властта в правителството", заяви тогава президентът на Bloomberg Даниел Доктороф.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049