EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nabucco планира газов договор с Азербайджан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nabucco планира газов договор с Азербайджан

mail09:45 | 24.06.2010прегледи 721 коментарикоментари 0


Консорциумът Nabucco, който разработва проекта за европейския газопровод със същото име, планира да подпише споразумения с доставчици на газ за съоръжението, включително с Азербайджан, до края на 2010 година, казва главният изпълнителен директор на компанията Райнхард Мичек, цитиран от азербайджанското електронно издание "Тренд".
Преговорите с финансови институции за финансирането на проекта продължават, отбеляза той. Окончателното решение за необходимите инвестиции се очаква да бъде взето в средата на 2011 г., а строителството да започне в края на същата година.
Според Мичек има достатъчно газ за напълване на тръбата най-вече в Каспийския регион. "Ако страните в региона опитат, те биха могли да напълнят тръбопровода с газ", посочи главният изпълнителен директор.
Относно възможността за участие на Азербайджан като акционер в проекта, Мичек отбеляза, че не се водят преговори по този въпрос, но не изключва такава вероятност.
Акционери в Nabucco са австрийската компания OMV, унгарската MOL, румънската Transgaz, българската Булгаргаз, турската Botas и германската RWE.
По газопровода се предвижда транспортиране на каспийски природен газ до Европа, като се заобикаля Русия. Стойността на проекта се оценява на почти 8 милиарда долара.   


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160