EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

MySuccess пътува из България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

MySuccess пътува из България

mail10:10 | 30.05.2011прегледи 2633 коментарикоментари 0


За първи път в Пазарджик се проведе бизнес форумът за успешни практики MySuccess.bg, организиран от списание ENTERPRISE в партньорство с Българска стопанска камара и СИБАНК. Събитието, част от MySuccess.bg Roadshow 2011, което ще обиколи още градовете Бургас, Варна и Сливен, събра представители на различен тип бизнес сегменти от Пазарджик и регион. Лектори бяха топ мениджърите на компаниите Белово АД, „Огняново К“ АД, експерти от СИБАНК и водещи бизнес консултанти по мениджмънт и продажби.

„Трябва да наблегнем на няколко важни за бизнеса теми – уроците, които научихме от финансовата криза, ролята на държавата за развитието на бизнеса и възможностите за Европейско финансиране.“, с тези думи откри форума Шиваров, Зам. Председател на БСК, ресор „Малки и средни предприятия“.
Севдалина Аспарухова, Зам. Генерален Директор, Белово АД, бе категорична, че компаниите трябва да имат гъвкава финансова политика, съобразена с променящия се пазар и да не се страхуват да внедряват иновативни методи, практики и технологии.
„Голямо продуктово разнообразие, ефективност и гъвкавост на производството, постоянна иновация, това са факторите за успеха ни. Ключът към него е инвестиционната ни политика , която е гъвкава, и се променя спрямо условията на пазара и динамичните нужди на клиентите ни.“, обясни Аспарухова.
Аспарухова разказа и за спечелените проекти по ОП “Конкурентоспособност“, които са част от бизнес политиката на компанията за непрекъснати иновации.
Николай Колев, изпълнителен директор на „Огняново К“ АД, запозна участниците с практическия си опит по внедряване на регламента Reach, свързан с установяване на пълни физикохимични данни, описващи физикохимични свойства на използваните в работата вещества. Той коментира нуждата от внедряване на различни стандарти, като конкурентно предимство на пазара, както в България, така и в Европа.
Чрез онлайн конферентна връзка Николай Димитров, бизнес консултант, бивш вътрешен одит и контрол на Петрол АД, запозна участниците с основните ползи от оптимизацията на процесите във фирмата, като постигането на по-висока производителност, оптимално натоварване на наличните ресурси и балансиране на пиковите натоварвания.
„Всички ние искаме да произвеждаме продукти с максимално добро качество, ниска себестойност и максимална степен на опитмизация до на ресурсите, с които разполагаме. Това са ключове фактори за всяка една компания.“, коментира той.
Той даде практически примери за основните стъпки и методиката за оптимизация, между които анализ на ресурсите, времето и заетостта на служителите, идентифициране на ценови ефективен разход на ресурси, чрез следене на тенденциите в производството и мн.др.
Активна дискусия предизвика презентацията на Даниела Йотова, Регионален мениджър за Южен регион, СИБАНК, и Анна Атанасова, Директор Дирекция "Малки и средни предприятия, СИБАНК. Бяха разгледани най-интересните моменти при банковото и Европейско финансиране, критериите за кредитиране, нуждата от консултантски услуги, изготвянето на бизнес планове и т.н.

Участниците бяха призовани да се консултират с представител на избраната банка, преди да започнат тежката работа по кандидатстване по Европейски финансови схеми. „Идейната фазата на проекта е ключова. Препоръчваме ви да обсъдите с избраната от вас банка, дали би застанала зад проекта, за които планирате да кандидатствате. Трябва да сте сигурни, че имате банка-партньор, когато кандидатствате за финансиране по европейски проекти“, коментира тя. Бизнес консултантът Мария Донева насочи вниманието на фирмите към нуждата от иновативни подходи при работа с клиенти и предоставяне на добавена стойност към всяка услуга. Тя призова фирмите да мислят иновативно и да предоставят уникални предложения на своите партньори.
За повече информация посетете интернет страницата на събитието: http://mysuccess.bg/

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905