EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Morgan Stanley:Китай с по-малък ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Morgan Stanley:Китай с по-малък ръст

mail11:15 | 22.05.2012прегледи 495 коментарикоментари 0


Анализаторите на инвестиционната банка Морган Стенли (Morgan Stanley) преразгледаха прогнозата си за развитието на  китайската икономика през 2012 година, понижавайки я от 9% на 8,5%, но гледат по-оптимистично на растежа  на брутния вътрешен продукт през втората половина на годината,  предаде ИТАР-ТАСС. В доклад на банката, разпространен днес в Пекин, се  отбелязва, че китайското правителство предприема разнообразни  мерки за стимулиране на икономиката и затова експертите на  финансовата институция очакват ускоряване на растежа на  китайския брутен вътрешен продукт през третото и четвъртото  тримесечие.
Понижаването на прогнозата за тази година е заради слабото  представяне на икономиката на Китай през първото тримесечие. Ефективните мерки на китайското правителство позволяват на  анализаторите на банката да преразгледат прогнозата си за  растежа на икономиката през 2013 година към повишаване от 8,6% на 9%.
След световната финансова криза Китай се сблъска с редица  икономически проблеми. Влошаването на икономическите показатели  на САЩ и някои страни от ЕС забавиха темповете на растеж на  световното потребление и това се отрази отрицателно на износа на китайски стоки. Поскъпването на работната сила и структурни  недостатъци също станаха фактор за забавянето на китайската икономика.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165