EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody’s понижи рейтинга на Toyota

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s понижи рейтинга на Toyota

mail10:12 | 22.04.2010прегледи 582 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody’s  понижи дългосрочния кредитен рейтинг на японския автомобилен гигант Toyota заради „несигурността”, провокирана от масовото изтегляне на автомобили от цял свят от втората половина на миналата година насам, съобщи АФП.
Кредитната агенция понижи рейтинга на автопроизводителя и неговите дъщерни компании от Аа1 до ниво Аа2  с негативна прогноза. Специалистите на Moody’s отбелязват, че възможностите на японската компания да погаси натрупаните дългове са се понижили, но въпреки това все още остават относително високи. 
„Масовото изтегляне на автомобили, предимно в САЩ, провокираха значителни съмнения около качеството на продукцията и несигурността по отношение на това дали Toyota ще успее да поддържа способността си за ценообразуване, която придоби през последните години,” отбелязва главен анализатор на АФП.
От втората половина на 2009 г. Toyota изтегля от пазара свои модели, сред които Corolla, Camry и Avalon, заради проблем с педала на газта. В САЩ са изтеглени над 3 млн. автомобила на автомобилния гигант, а други 9 млн. са били изтеглени от цял свят. Тази цифра надвишава обема на продажбите през последните години, които през 2009 г. бяха в размер на 7,81 млн., а през 2008 — 8,97 млн., отбелязва изданието.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg