EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Moody’s не променя рейтинга на BG банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s не променя рейтинга на BG банки

mail15:30 | 08.04.2011прегледи 1453 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Мудис (Moody's Investors Service) съобщи, че макар да е започнала на 5 април преглед на рейтинга на България Baa3 за евентуално повишаване, това едва лище повлияе върху рейтингите на четирите оценявани банки, съобщи агенция Блумбърг.
Банките са Банка ДСК (DSK Bank), Райфайзенбанк България (Raiffeisenbank Bulgaria), Корпоративна търговска банка (Corporate Commercial Bank), Интернешънъл Асет Банк (
International Asset Bank)."Въпреки че правителствените финанси се подобряват,
оперативната среда за банките продължава да е трудна с ограничен растеж на кредитите и продължаващо нарастване на просрочените кредити", посочи Мудис.
Макар повечето банки да са печеливши и да имат стабилен капиталов буфер да поемат загуби от кредити, цената на риска се е увеличила и разходите за резерви са нараснали, отбелязва рейтиговата агенция.
Способността на българското правителство да подкрепи банковата система е намалена от ограничения, свързани с валутнияборд в страната, отбелязва Мудис.
Рейтингът на България Baa3, най-ниската инвестиционна оценканаред с тази на Унгария, Хърватия, Румъния и Латвия, е в сила от първи март 2006 година - девет месеца преди страната да се присъедини към ЕС, отбелязва Блумбърг

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg