EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody’s предупреди САЩ и Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s предупреди САЩ и Великобритания

mail11:17 | 15.03.2010прегледи 715 коментарикоментари 0


САЩ и Великобритания сериозно се приближават към възможността да загубят AAA кредитния си рейтинг, особено след като разходите по обслужването на нарасналия им дълг се повишиха, съобщава Bloomberg, цитирайки Moody’s Investors Service.
Правителствата на двете държави трябва да балансират, като намалят натрупания дълг без да нанесат поражения на икономическия ръст като премахнат прекалено бързо фискалните стимули, коментираха от Moody’s.
Според основния сценарий на рейтинговата агенция САЩ ще похарчи повече средства по обслужване на дълга, измерено като процент от приходите за тази година, в сравнение с други водещи икономики, с изключени само на Великобритания, отбелязва Bloomberg.
Американското правителство ще похарчи около 7 % от приходите си за обслужване на натрупания дълг през 2010 г. и около 11 % през 2013 г., показва основния сценарий за управление на икономическото възстановяване, за извършване на фискални корекции в съответствие с плановете на правителството и постепенно увеличаване на лихвените проценти, изтъкват от Moody’s.
Във Великобритания по всяка вероятност ще отделят  7 % от приходите за обслужване на натрупания дълг през тази година и до 9 % през 2013 г. Като песимистичните сценарии дори предвиждат увеличаване до 12 % от приходите, отбелязва Bloomberg, цитирайки Moody’s.
Страните с разходи по финансиране над 10 % биват изключвани от групата с рейтинг от AAA, като постигането на рейтинга отново зависи от способността и желанието на държавите да намалят размерите на натрупания дълг като повишат данъците и намалят разходите.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg