EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody's запази негативната перспектива за испанските банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody's запази негативната перспектива за испанските банки

mail11:20 | 13.12.2010прегледи 381 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody's обяви днес, че запазва негативната перспектива за испанските банки, защото "тяхната капитализация, рентабилност и достъпът им до финансиране на пазарите ще останат слаби" през идните месеци, предаде Франс прес.
"Факторите, причина за тази трайна отрицателна тенденция са трудните икономически условия в страната, продължителното влошаване на качеството на активите и плановете за строги финансови ограничения на правителството", се пояснява в комюникето на Moody's.
Според рейтинговата агенция тази негативна перспектива отразява "основните условия за кредитиране на испанските банки през идните 13 до 18 месеца".
Moody's допълва в комюникето си, че при нейния "основен сегашен сценарий" загубите на банките в Испания ще достигнат "176 милиарда евро, а това е два пъти повече от сумите, които испанските банки са признали досега (88 милиарда евро).
В началото на годината Испания излезе от рецесия, продължила над 12 месеца. Страната е отслабена от международната финансова криза и от спукването на балона на пазара за недвижими имоти, в който банките имаха много големи инвестиции.
Слабият растеж на испанската икономика, който дори бе нулев през третото тримесечие, и здравето на финансовия сектор са поводи за опасения на пазарите, които изглежда не бяха успокоени от реформата, извършена от социалистическото правителство на регионалните банки, сочени като Ахилесовата пета на испанската банкова система, отбелязва АФП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg