EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Microsoft и новинари срещу Google?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Microsoft и новинари срещу Google?

mail16:50 | 03.12.2009прегледи 462 коментарикоментари 0


Ръководни кадри на Microsoft опровергаха информацията, че компанията плаща на издателите да изтеглят публикациите си на свободен достъп от Google, съобщава Financial Times.
Коментарите идват седмица след като беше разпространена информация, че Microsoft преговаря с News Corp. да плати на издателите да изтеглят публикациите си на свободен достъп от  Google като стратегия  Microsoft да лансира своята търсачка Bing.
Междувременно Google предприе друга стратегия по отношение на разпространението на новини в мрежата, осигурявайки чрез ново технологично приложение възможността на издателите да избират дали да включат свои публикации в Google News или напротив да се откажат от тази услуга.
Сатия Надела, вицепрезидент по онлайн услугите в Microsoft, не коментира информацията по повод това дали са водени разговори с News Corp., но подчерта, че Bing не търси начин да извлече дивиденти за сметка на казуса със свободния достъп до информация през Google, отбелязва FT.
“Ние изобщо не сме фокусирани върху това,” коментира Надела. Той добави още, че изключването на информация от Google „няма да ни облагодетелства в дългосрочен план”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037