EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Mercedes и GM изтеглят автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Mercedes и GM изтеглят автомобили

mail11:35 | 23.02.2024прегледи 1356 коментарикоментари 0


"Мерцедес – Бенц" (Mercedes - Benz) е изтеглил около 250 000 превозни средства в целия свят заради проблем с електрическите предпазители, заяви говорител на германския автомобилостроител, цитиран от ДПА.

Информацията за изтеглянето бе публикувано преди това в данните на Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA). Според агенцията засегнатите модели  са  AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class и SL от моделна 2023 година. 

В Германия вероятно ще бъдат засегнати над 37 000 превозни средства.

Според говорителя някои предпазители може и да не отговарят на изискванията. Това може да доведе до повреда на двигателя, като не бива да бъде изключван и риск от пожар, обяви Федералната служба за автомобилен транспорт. 

Като предпазна мярка някои части от засегнатите превозни средства ще бъдат заменени, каза говорителят на "Мерцедес".

Ремонтът на засегнатите автомобили ще бъде безплатен и ще продължи няколко часа, заяви той.

Американският производител "Дженерал мотърс" (General Motors) съобщи, че временно е спрял от продажба своите пикапи "Колорадо" (Colorado) и "Кениън" (Canyon), произведени от началото на годината, за да бъдат отстранени периодични софтуерни проблеми, предаде Ройтерс.

Автомобилният производител от Детройт съобщи, че е идентифицирана и внедрена корекция в превозните средства. Някои от автомобилите от моделите вече са били доставени до дилъри, но доставката им до клиенти е временно спряна.

"Очакваме това спиране на продажбите да отпадне скоро, за да можем да започнем да доставяме превозни средства на клиенти възможно най-бързо", посочиха от компанията.

През декември "Дженерал мотърс" спря продажбите на новия електрически "Шевролет Блейзър" (Chevrolet Blazer) заради софтуерни проблеми, докладвани от собствениците. Те включваха периодични проблеми с екраните в автомобила и проблеми с бързото му зареждане.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg