EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Maxima България открива малки магазини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Maxima България открива малки магазини

mail15:40 | 24.01.2011прегледи 1013 коментарикоментари 0


"Максима България" стартира нов формат Т Market Express, съобщиха от компанията, цитирана от Регал.бг. Първият обект ще отвори на 25 януари в София. Обектът е разположен в кв. Редута, където ще се допълва със съществуващия вече в района магазин Т Market.
Създаването на новия ни формат магазини е резултат от задълбочени проучвания на нуждите на нашите клиенти. Този проект за момента е експериментален за компанията ни в световен мащаб и се осъществява за пръв път в България, каза генералният директор на "Максима България" Вигинтас Шапокас.
Новият формат магазини Т Market Express е нов за портфолиото магазини на литовската компания Maxima Grupe. Супермаркетите от този формат ще отварят врати за първи път и за момента само в България. Това се обяснява с потребителските навици и специфичните особености на българския пазар, Според проведени проучвания, българите все още предпочитат да пазаруват в малки, удобни, разположени близо до дома магазини.
Приоритетна локация на магазините Т Market Express ще бъдат кварталите, а не големите булеварди, като площта им ще бъде между 100 и 250 кв.м. В тях клиентите ще могат да намерят основни за трапезата и бита стоки, казаха от компанията. Асортиментът им ще бъде по-ограничен отколкото на останалите магазини Т Market, на ще се предлатат свежи плодове и зеленчуци, прясно приготвени хляб и сладкиши, месни продукти.
Разработването на новия формат магазини Т Market Express е част от стратегията за развитие на Maxima България. Плановете на компанията са да увеличи броя на магазините Т Market и Т Market Express в цялата страна до 50 обекта.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg