EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Markit:Икономиката на Европа леко се забави през януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Markit:Икономиката на Европа леко се забави през януари

mail15:23 | 21.01.2010прегледи 672 коментарикоментари 0


Икономическото възстановяване на Европа се е забавило с настъпването в новата година, показва изследване на Markit, европейската компания за финансова информация, цитирана от ДПА.
Индексът на мениджърите по доставките (Purchasing Managers Index - PMI), измерващ настроенията в сектора на услугите и промишлеността в еврозоната, се е понижил неочаквано до 53,6 % този месец спрямо 54,2 пункта през декември, отбелязвайки първия си спад от 10 месеца.
"Понижението през януари на комбинирания индекс за еврозоната е признак, че възстановяването вероятно губи инерция", коментира Дженифър Киоун, високопоставен икономист от групата за пазарни изследвания Capital Economics.
Специалистите прогнозираха покачване на комбинирания индекс на Markit до 54,4, след като еврозоната се пребори с рецесията през третото тримесечие.
Индексът, измерващ активността само в сектора на услугите, се е понижил до 52,2 пункта този месец спрямо 53,6 пункта през декември. За сектора на промишлеността обаче е отчетено повишение от 51,6 пункта за декември до 22-месечния максимум от 52 пункта за януари.
Освен това комбинираният индекс продължава да бъде на равнище над 50 пункта - границата между растеж и свиване, отбелязва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg