EUR 1.9558
USD 1.9578
CHF 2.0251
GBP 2.2280
CNY 2.2280
you tube
mobile version

Mall Plovdiv с нов собственик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Mall Plovdiv с нов собственик

mail07:00 | 24.02.2016прегледи 874 коментарикоментари 0


Инвестиционната компания Avestus Capital Partners стана едноличен собственик на Mall Plovdiv, като придобива дела на GE Capital Real Estate в търговския център и става собственик на 100% от „М.О.П риъл истейт“, което притежава търговския център. Процедурата по продажба протече при силен инвеститорски интерес и приключи в края на януари. Дотогава двете компании имаха равни дялове в дружеството.

„След поредицата придобивания на подценени имоти от последните две години покупката на Mall Plovdiv показва, че интересът на инвеститорите вече се насочва към добре работещи доходоносни активи. Очакваме позитивният тренд да се запази и да продължи и в други сегменти на пазара на бизнес имоти“, коментира Явор Костов, мениджър „Капиталови пазари“ във Forton, консултант по сдлеката.

Mall Plovdiv е първият и единствен работещ към момента търговски център в Пловдив. Разполага с 20 000 кв. м отдаваема площ, 108 магазина и 650 места за паркиране. Заетостта му доближава 100%. Сред ключовите наематели е Cinema City, а в селекцията от търговци фигурират първокласни български и чужди марки като H&M, Bershka, NewYorker, Pierre Cardin, Adidas, Scandal, MDL Week&Shop, Sport Vision.

Avestus Capital Partners e базирана в Дъблин, Ирландия компания за асет мениджмънт и управление на дялови инвестиции в недвижими имоти.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Мястото на България в световния износ

15:10 | 07-30-22 | 2545