EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

L’Oréal възприема подхода „Зелени науки“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

L’Oréal възприема подхода „Зелени науки“

mail11:45 | 08.03.2021прегледи 1138 коментарикоментари 0


Козметичният гигант L’Oréal обяви, че стартира важна трансформация в научноизследователската си дейност. Тя ще се основава на подхода „Зелени науки“ (Green Sciences), като решението е компанията да предлага на потребителите продукти, които са по-ефективни, безопасни и с уважение към околната среда. В резултат L’Oréal ще се ангажира до 2030 г. 95% от съставките в нейните продукти да бъдат получени от възобновяеми растителни източници, богати минерали или кръгови процеси и 100% от формулите да бъдат уважителни и щадящи към водните ресурси.

Този ход идва в момент, когато опазването на планетата е абсолютно наложително, а пандемията Covid-19 доведе до повишено търсене на продукти, които са едновременно полезни за здравето и безопасни за околната среда.

Следвайки подхода „Зелени науки“ и неговите постижения, Групата ще се фокусира върху устойчивото отглеждане на съставки и ще извлича най-доброто, което природата може да предложи чрез авангардни технологични процеси. Досега (до 2020 г.), благодарение на този подход, компанията постигна много: 80% от суровините на Групата са лесно биоразградими, 59% са възобновяеми, 34% са естествени или от естествен произход, а 29% от съставките, използвани във формулите на L’Oréal, са разработени в съответствие с принципите на зелената химия*.

За да постигне този преход, L’Oréal събра целия си набор от ресурси и познания в сферата на зелените науки, включително неотдавнашния напредък в агрономиката, заедно с новите разработки в биотехнологиите, зелената химия, науката за формулиране и моделиране. Групата е в непрекъснат процес на изграждане и на серия от стратегически партньорства с университети, старт-ъп компании и собствени доставчици на суровини.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156