EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lufthansa и Air France отмениха полети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lufthansa и Air France отмениха полети

mail09:49 | 30.01.2014прегледи 1283 коментарикоментари 0


Германската авиокомпания Lufthansa днес отмени 12 полета в заради стачката на авиодиспечерите в Австрия, предаде ИТАР-ТАСС. В комюникето на компанията се уточнява, че анулираните полети са между германски и австрийски градове. В същото време Austrian Airlines - дъщерна компания на Lufthansa - не е променила графика си, но призова пътниците да следят за разписанието и предупреди за възможни закъснения. Началото на стачката на летището във Виена бе запланувано за 8 часа местно време или 9 часа българско. Тази акция е част от протестите, организирани от координационния комитет на европейските синдикати на авиодиспечерите (ATCEUC) против плановете на ЕС да изпълни инициативата си "Единно европейско небе". Тя цели да бъде либерализирана и реформирана системата на контрол на полетите на самолетите в страните от ЕС. Според авторите на проекта това ще позволи да се увеличи потокът на пътниците на европейски авиокомпании да се намалят разходите им. Авиодиспечерите обаче се опасяват, че това ще доведе до уволнения на служители и ще засегне сигурността на полетите. Общо стачката на диспечерите се очаква да засегне работата на основните летища на 28-те страни, допълва ИТАР-ТАСС.

Стачката на авиодиспечерите срещу плановете на Европейския съюз за либерализиране на въздушния трафик днес причинява нарушения в трафика във Франция, предаде ДПА. Авиокомпаниите помолиха пътниците да се информират през съответните сайтове за развитието на ситуацията. Френските авиационни власти по-рано призоваха авиопревозвачите да намалят с 20 процента броя на полетите до парижките летища "Шарл де Гол", "Орли" и "Бове". Френската Air France посочи, че днес очаква проблеми най-вече с полетите до близки и средноотдалечени дестинации. Отменени са, например, някои полети между Марсилия и Париж. Германската авиокомпания Lufthansa отмени полети между Париж и Франкфурт, както и до Мюнхен. 
Летище София работи нормално при условия на ниска видимост. Пистата за излитане и кацане се почиства своевременно, измерва се спирачният ефект и се извършват антиобледенителни процедури на самолетите. Няма отменени полети поради лошите метеорологични условия, информират от аеропорта. Стачните действия на някои европейски авиодиспечери не нарушават графика на Летище София и няма промени в полетите по тази причина. Препоръчва се на пътниците, които пътуват с прехвърляне от европейско летище, да следят информацията за своите полети.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg