EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lufthansa закрива 3500 работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lufthansa закрива 3500 работни места

mail14:40 | 03.05.2012прегледи 628 коментарикоментари 0


Най-голямата европейска авиокомпания - германската Lufthansa - обяви днес, че през идните години ще закрие 3500 работни места в администрацията, за да намали разходите си и да подсили изоставащата си печалба, предадоха AFP и AP.
Днешното съобщение идва след загубата на компанията от 397 милиона евро (521 милиона долар) за първото тримесечие на годината заради по-високите разходи за гориво и данъци. Lufthansa посочи, че ще направи съкращението на персонала "през идните години", като обедини излишните функции и премахне "дейностите, които не създават добавена стойност за нашите клиенти". Има вероятност някои от услугите да бъдат изнесени в чужбина, допълни авиокомпанията, цитирана от АP.
Очаква се съкращенията, чийто мащаб е безпрецедентен за групата, да намалят административните й разходи с 25%, според комюнике, цитирано от AFP. Около една трета от програмата за икономии ( "Score"), обявена в началото на годината трябва да бъде осъществена чрез намаляване на разходите за персонал, се уточнява в съобщението."Score" трябва да позволи на затруднената група от края на
2014 година да подобри годишните си оперативни резултати поне с 1,5 милиарда евро спрямо 2011 година. Още на 26 април медии съобщиха, че германската авиокомпания Lufthansa, която в момента прилага оздравителен план за икономии, ще закрие около половината от общо 6000 работни места в администрацията си. Тогава обаче говорител на компанията не можа да представи предконкретни цифри. Lufthansa се готви за драстични мерки на икономии от няколкомесеца. Германската компания предвижда, например, да премахне бизнес класата в много полети на далечни разстояния, съобщи преди две седмици германският печат.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg