EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lufthansa Technik разшири базата си в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lufthansa Technik разшири базата си в София

mail07:35 | 28.10.2017прегледи 10964 коментарикоментари 0


Lufthansa Technik разширява капацитета си с нов хангар, офисна и мултифункционална сграда на Летище София и по този начин се превръща в най-голямата компания за базово обслужване на самолети в Източна Европа. Българското подразделение ще бъде също така и най-голямата база в мрежата на Lufthansa Technik в Европа.

Размерът на инвестициите в проекта по разширението, направени съвместно с джойнт венчър партньора „Бългериан Еъруейз Груп” ЕАД, възлизат на приблизително 35 милиона евро. Средствата са използвани за изграждането на новия хангар, нови работилници и 6-етажна многофункционална сграда с офисна част. Разширението ще доведе до увеличаване броя на производствените линии и развиване на централизираните дейности, които "Луфтханза Техник София" извършва в цялата мрежа за базово обслужване на самолети на Lufthansa Technik. Това означава нарастване на производствения капацитет с 60% или общо 1 милион човекочаса извършвана работа на година, както и ще генерира 30% увеличение на персонала в София до 1300 човека.

Модерното съоръжение може да обслужва до 8 тясно корпусни самолета едновременно за основен ремонт и поддръжка, както и 1 самолет в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага комплексно обслужване: от линейно до IL-/D чекове, включващо целия спектър от допълнителни услуги като боядисване, интериорни решения и AOG support. Две от производствените линии предлагат възможност за цялостно боядисване. Компанията заема приблизително 64 хил. кв. метра площ в района на Летище София, което й позволява да изпълнява всички спомагателни дейности, свързани с базовото обслужване на място, или в тясно сътрудничество с останалите бази на Lufthansa Technik Group. Съвременните технологии на компанията й позволяват да покрива най-високите стандарти за опазване на околната среда.

„Луфтханза Техник София“ е един от най-големите корпоративни инвеститори и работодатели в българската авиационна индустрия. Компанията е специализирана в поддръжката и основния ремонт на самолети от семейството на Airbus A320 (скоро A320 NEO) и Boeing 737 (Classic и NG). Инженерите на компанията осъществяват и линейно техническо обслужване на различен тип самолети, сред които Airbus A320, Boeing 737 и Embraer E-серии.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg