EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lufthansa Technik и БГ компания правят общо дружество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lufthansa Technik и БГ компания правят общо дружество

mail13:05 | 27.10.2023прегледи 737 коментарикоментари 0


 

Българската компания CleverPine и международната група Lufthansa Technik създават първото по рода си  съвместно дружество "ViTech", което обещава да стане катализатор за дигиталната революция в авиационния свят. Централата на "ViTech" ще бъде базирана в София.

Мястото за този амбициозен проект не е избрано случайно, а стратегически, тъй като Lufthansa Technik оперират в България вече повече от 15 години и столицата ни има богат потенциал и чудесно развита нужната иновативна технологична общност.

Започвайки операции в началото на октомври, "ViTech" обяви набиране на над 85 софтуерни инженери, които да се присъединят към техния екип в София. Позициите включват инженерни мениджъри, софтуерни инженери, Scrum Master-и, UX дизайнери, Data Scientists и Product Owner-и. Търсенето на таланти вече започна, а всички налични позиции могат да бъдат намерени на www.vitech.io.

Христо Тодоров, вицепрезидент по технологиите в CleverPine, разказва за проекта: "Надграждайки върху нашето утвърдено партньорство с Lufthansa Technik, ние сме въодушевени да създадем ViTech. Тук нашият бъдещ екип ще открие вдъхновяваща работна среда и уникален проект, който предстои да преобрази авиационната индустрия."

Д-р Уилям Уилмс, главен финансов директор на Lufthansa Technik, е категоричен, че CleverPine е идеалният партньор за ново съвместно дружество на международната група. Той допълва: „Екипът на CleverPine притежава богат опит в разработването на софтуер и цифрови услуги, като разполага и с отлични местни връзки. Убеден съм, че разработките на ViTech ще ускорят дигиталната трансформация на бизнес сегментите на Lufthansa Technik с изключителна скорост."

Радослав Гайдарски, главен изпълнителен директор на ViTech, споделя за новия проект: "Със своя дългогодишен опит в управлението на екипи и организация на софтуерни продукти, вярвам, че ViTech бързо и успешно ще допринесе за инициативата за дигитализация на Lufthansa Technik.

С плановете ни за назначаване на над 85 софтуерни инженери, ViTech ще се превърне в ключов играч на местната IT сцена и ще способства за процъфтяването на вече разрастващата се IT екосистема в София.“

Събирайки най-доброто от CleverPine и Lufthansa Technik, съвместното предприятие ViTech си е поставило за цел да преобрази авиационната индустрия.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158