EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

LSEG придобива Refinitiv

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

LSEG придобива Refinitiv

mail16:02 | 15.01.2021прегледи 348 коментарикоментари 0


Европейската комисия обяви, че е одобрила придобиването на компанията Refinitiv, която е доставчик на данни за финансови пазари и инфраструктура, от Лондонската фондова борса (London Stock Exchange Group или LSEG).

Одобрението е условно, се казва в изявлението на комисията и се добавя, че разследването на сделката между двете компании е установило, че "трансакцията, както първоначално беше обявена, би навредила на конкуренцията“.

Като начини за отстраняване на притесненията на Комисията, Лондонската фондова борса предложи три ангажимента, включително отнемане на нейния дял от 99,9% дял в Borsa Italiana Group.

"Инфраструктурната конкуренция в търговските услуги и достъпът до продукти с финансови данни при справедливи и равни условия е от съществено значение за европейската икономика и по-специално за потребителите и бизнеса. Днес можем да одобрим предложеното придобиване на Refinitiv от LSEG, тъй като Лондонската фондова борса предложи ангажименти, които ще гарантират че пазарите ще останат отворени и конкурентното придобиване няма да доведе до по-високи цени или по-малък избор и иновации за тези продукти", подчерта изпълнителният вицепрезидент на ЕК Маргрете Вестагер./БНР


Тагове: Лондон, борса, ЕК
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg