EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lloyds очаква печалба през 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lloyds очаква печалба през 2010 г.

mail16:02 | 19.03.2010прегледи 625 коментарикоментари 0


Lloyds Banking Group PLC изненада пазарите днес като прогнозира, че тази година ще излезе на печалба. Съобщението идва само седмица след като банката обяви загуба в размер от £6.3 млрд. ($9.6 млрд.) за 2009 г., съобщава The Wall Street Journal.
Оптимистичната прогноза е направена в резултат на анализ на състоянието на корпоративните и потребителски кредити. В неочакваното за експертите съобщение не бяха представени конкретни финансови цели на компанията и до голяма степен повториха предишните насоки, които Lloyds представи през февруари, когато представители на мениджмънта заявиха, че ситуацията се подобрява.
Lloyds, която е 41% собственост на правителството на Великобритания, е поредната спасена от банкрут банка, която обяви, че очаква да излезе на печалба тази година, независимо, че икономики по света остават слаби. По- рано този месец изпълнителният директор на Citigroup Inc. зарадва инвеститорите с подобна прогноза.
След съобщението акциите на Lloyds скочиха с приблизително 10%, тези на Royal Bank of Scotland Group PLC с 6%, а на Barclays PLC с 2%.
Преди съобщението на банката днес, анализаторите залагаха на това, че Lloyds ще загуби нови £1 млрд. през тази година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg