EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Lloyds отново в частни ръце

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lloyds отново в частни ръце

mail12:30 | 18.05.2017прегледи 924 коментарикоментари 0


Преди три дни британското правителство е продало последните си 638,4 млн. акции, или 0,89% от акционерния капитал на Lloyds Bank, без обаче да бъде разкрит размера на получената от продажбата сума, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

Властите в Лондон само отбелязват, че получените от продажбата средства ще бъдат използвани за намаляване на държавния дълг. След като Llods Bank Group отново премина изцяло в частни ръце, от банката обаче посочват, че правителството ще реализира печалба от около 900 млн. паунда от инвестираните по време на глобалната финансова криза повече от 20 млрд. британски лири.

Lloyds е най-голямата финансова институция за банкиране на дребно в Обединеното кралство и беше спасена от фалит от британските данъкоплатци през 2008-а година, след като правителството пое управлението на 39% от нейния акционен капитал. От края на 2013-а година британските власти започнаха процес на продажби на придобитите по време на финансовата криза акции на голямата банка.

Миналия октомври британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че правителството ще започне да продава постепенно оставащия си дял от 9,1% в Lloyds Bank, отказвайки се от първоначалната идея за еднократна продажба на дребно с мотива, че това може да предизвика пазарна нестабилност.

Новината за продажбата на последните акции, притежавани от британската държава, изглежда позитивна за банковия сектор в Обединеното кралство, но се очаква инвеститорите да останат предпазливи с оглед на несигурността във вътрешен план, дължаща се на стартиращите преговори по развода с ЕС, както и на несигурностите в глобален план.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg