EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Lidl със станция за електромобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lidl със станция за електромобили

mail07:40 | 13.01.2017прегледи 2113 коментарикоментари 0


Лидл България монтира бързозарядна станция за електромобили на паркинга на първия си магазин от ново поколение, който отвори врати точно преди 4 месеца в район „Младост“ (бул. Андрей Ляпчев 52) в София. С откриването на този филиал компанията сложи началото на изграждането на магазини по изцяло нова концепция, която включва промяна в дизайна, функционалността и енергийната ефективност на сградите, а на фокус са поставени клиентите, служителите и околната среда.

Търговският обект е първата по рода си интелигентна сграда в ритейл сектора в България и получава възможно най-високото ниво на международния сертификат BREEAM за енергийна ефективност – „Изключително“.

Зарядната станция модел ABB TERRA 53 CJG притежава три типа накрайници и предлага възможности за зареждане на най-различни марки електромобили:

За автомобили с марка Nissan, Mitsubishi, Peugeot, Citroen и Kia - CHAdeMO;

За BMW, Volkswagen, GM, Porsche и Audi - CCS;

За Renault, Daimler, Tesla, Mercedes и Smart - Type 2 cable.

Използването на станцията е безплатно, като сесиите за зареждане са с максимална дължина от 60 минути – време, през което може да се разгледа филиала от ново поколение или да се направят покупки.

Зарядната станция може да обслужва едновременно два автомобила и е активна за зареждане в рамките на работното време на магазина. Благодарение на устройството за специфични климатични условия станцията функционира дори при температури от -35 градуса по Целзий. Мощността й е 50 kW, като за максимално удобство на клиентите е снабдена със захранващи кабели с дължина от 3,9 метра.

Станцията притежава LED дисплей с информация относно статуса на зареждане, използваната електроенергия, избор на накрайник и индикатор за грешки. Чрез директна интернет връзка с производителя е осигурен и дистанционен мониторинг на станцията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg