EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lidl с безплатна автобусна линия „Витоша“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lidl с безплатна автобусна линия „Витоша“

mail18:15 | 13.06.2011прегледи 2029 коментарикоментари 0


Lidl България стартира проект Зелена линия „Витоша“, който има за цел да създаде възможност на гражданите и гостите на София да живеят по-здравословно, като се възползват от шанса по-често и безпроблемно да посещават планината в близост до тях.
След организирания в Борисовата градина Детски футболен празник това е втората инициатива на дружеството, включена в програмата за корпоративна социална отговорност „Грижа за София”.
Зелена линия „Витоша” е автобусна линия, финансирана от Lidl България, която ще превозва безплатно жителите и гостите на столицата в отсечката от Стадион „Васил Левски” до „Златните мостове” през уикендите и празничните дни в периода 18. юни - 25. Септември 2011г. (общо 32 дни). От стадион „Васил Левски” ще тръгват два автобуса, съответно в 9.00 и 10.00 часа. В обратната посока от „Златните мостове“ автобусите ще тръгват в 16.00, 17.00 и 18.00 часа. Освен началната и крайната спирка са осигурени две междинни- на бул. „Гоце Делчев” и на „Дендрариума”.

Официалното откриване ще се състои на 17 юни на паркинга в дясно от централния вход на Стадион „ Васил Левски” от 11:00 часа, като за случая са поканени г-жа Фандъкова (Кмет на Столична община), Любомир Христов (Зам.- кмет по транспорта), Радослав Тошев (Председател на постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението при СОС), Тома Белев (Директор на Природен парк "Витоша").
Пилотният курс на автобуса, който ще отпътува по маршрута непосредствено след официалното откриване, ще превози до Витоша група нетърпеливи деца от 20 СУ, организирани с любезното съдействие на „Мачирски Спорт” ЕООД.
„Предоставяме решение на наболял проблем за софиянци и гости на столицата. Линията, която е обслужвала превоза до Витоша, е закрита преди време поради бюджетни съображения. Към момента има само една маршрутна линия с цена 3 лв. , която тръгва от Руски Паметник. Нашето желание е да дадем възможност на повече хора да се радват на природата, която ни заобикаля.“ коментираха от компанията.

Lidl стъпи в България през ноември миналата година, като отвори едновременно 14 магазина в 11 града. През тази година разрастването на веригата продължава, обхващайки все повече градове. С днешна дата градовете, в които Лидл има действащи обекти са 31, а магазините 44. Германската търговска верига оперира с над 9000 магазина в 25 европейски държави. Уникалната комбинация от най-високо качество и ниски цени на хранителните продукти доведе до забележителен успех в цяла Европа.

 

 


Тагове: Lidl, линия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014