EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lidl планира собствен сладолед

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lidl планира собствен сладолед

mail10:05 | 02.09.2015прегледи 1509 коментарикоментари 0


Дискаунтърът "Лидл" планира да започне собствено производство на сладолед, съобщи германското списание WirtschaftsWoche. "Вече търсим персонал и планираме", обявиха в четвъртък от Schwarz Gruppe, собственик на търговската верига.

WirtschaftsWoche разкрива, че проектът с име Nordpol предвижда изграждане на фабрика до германския град Аахен, като производството ще започне най-късно през лятото на 2017 г.

По този начин "Лидл" реагира на проблемите със своите доставчици на сладолед, като от веригата коментираха, че наличността и навременните доставки в дългосрочен план са най-важни. По информация на изданието годишно компанията продава сладолед за 300 милиона евро в Европа. Около една пета от този обем трябва да бъде осигурен от собствено производство.

Според Business Week фабриката за сладолед на "Лидл" ще има 10 продуктови линии, а общата й стойност ще бъде между 200 и 250 милиона евро. Основният доставчик на сладолед за "Лидл", според доклад на компанията, е DMK Eis, дъщерно дружество на Dairy Group Deutsches Milchkontor (Milram) в Бремен.

Това не е първия път, когато "Лидл" започва собствено производство. Компанията произвежда в свои производствени бази минерална вода, шоколади, безалкохолни напитки и хлебни изделия./сп. Регал

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg