EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Lidl избра България за своя IT център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lidl избра България за своя IT център

mail07:20 | 04.04.2018прегледи 4245 коментарикоментари 0


Търговската верига Lidl избра България за откриването на своя нов високотехнологичен ИТ център за развойна дейност. Новата структура носи името Lidl Digital. Тя ще обслужва всички Lidl държави и ще отговаря за ключови ИТ проекти на международната верига. Lidl Digital е базиран в София, като в него вече работят 25 висококвалифицирани ИТ специалисти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа.

Основната дейност на новата структура ще бъде разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват от всички Lidl държави за онлайн търговията като нова и допълваща посока на сегашния успешен стационарен бизнес на компанията. Наред с Германия, Испания и Румъния, България е следващата страна, в която се отваря ИT Център за развойна дейност Lidl Digital.

„Изключително признание и повод за гордост за нас е фактът, че такъв център се открива и в България. Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Lidl избира България за своя нов ИТ център за развойна дейност след надпревара между няколко европейски държави. Успешното присъствие на Лидл България в региона, както и утвърдения имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ специалисти и динамичното развитие на ИТ сектора у нас са сред причините, натежали в полза на избора на страната ни за откриването на новото ИТ звено.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg