EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

LG Electronics придоби Daewoo ENTEC

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

LG Electronics придоби Daewoo ENTEC

mail12:40 | 04.10.2011прегледи 459 коментарикоментари 0


LG Electronics обяви, че придобива компанията Daewoo ENTEC, която е пазарен лидер в услугите за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води. Сделката е част от разрастването на LG на пазара за пречистване на отпадъчни води, където компанията продължава да реализира придобивания и да прави инвестиции. Резултат от тази политика на разрастване е и наскоро създаденото съвместно предприятие LG-Hitachi Water Solutions Co., което ще започне работа през месец октомври 2011 година.
С придобиването на Daewoo ENTEC LG ще може да предложи комплексно решение за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води, както и производство на пречиствателни станции. Сделката ще доведе до обединяването на опита на LG по отношение на проектиране, снабдяване и строителство (EPC), и производството на мембрани с водещите на пазара услуги по „Операции и поддръжка” (O&M) на Daewoo ENTEC.
LG навлезе на пазара за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води през втората половина на 2010 година. Оттогава компанията се зае със създаването на готови за употреба средни и големи EPC проекти за корпоративния сектор. Сред проектите се включват производство на пречиствателни станции с високо и стандартно ниво на пречистване на питейна вода, както и пречистване на отпадъчни води. Благодарение на многото успешни проекти и опита на Daewoo ENTEC при работата с корейски общини, LG планира да разшири бизнеса си в правителствения сектор и да кандидатства за нови проекти на глобалния пазар.
“Световният пазар за събиране, отвеждане и пречистване на отпадъчни води и изграждане на пречиствателни станции е огромен и само за тази година се очаква приходите от продажби да надхвърлят 430 милиарда долара,” каза Юнг-ха Лий, изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company. „Очакванията са пазарът да достигне годишен ръст от 5% заради повишените нива на замърсяване и ефектите от климатичните промени, така че ние смятаме, че бизнесът за пречистване на отпадъчни води на LG е ключов елемент за постигането на бъдещи успехи”.
Освен това, за да може да предложи комплексно решение, LG непрекъснато развива иновативни технологии в сферата на пречистването на отпадъчни води. Миналата година компанията получи патент за високоефективната си технология за преработка на отпадни води Green-Membrane Bio Reactor (G-MBR).
„Целта на LG е до 2020 година да се утвърди като водеща компания в пречистването на отпадъчни води,” добавя Лий. „За да се справим с тази задача, трябва да продължим да разработваме нови технологии и методи, като същевременно не спираме да търсим възможности за други сливания и придобивания, както и подходящи партньорства”.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159