EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lehman се разплаща по-бързо с кредиторите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lehman се разплаща по-бързо с кредиторите си

mail15:30 | 16.06.2010прегледи 671 коментарикоментари 0


На хиляди кредитори, притежаващи над $22 млрд. от банкрутиралата американска инвестиционна банка Lehman Brothers, ще бъде предложено по- ранно изплащане на задълженията в брой при условие, че се съгласят да намалят исканите суми, съобщава Reuters.
PricewaterhouseCoopers (PwC), компанията, която отговаря за операциите на фалиралата банка в Европа, съобщи днес, че мнозинството от исковете ще бъдат одобрени до края на годината, а плащанията ще бъдат направени през 2011 г.
Традиционният подход на разглеждане на претенциите - случай по случай - ще отнеме години. В същото време алтернативното предложение има за цел „бързо да прецени дали претенциите на кредитора са справедливи, приемливи за пазара и прагматични,” коментира Стивън Пиърсън, партньор в PwC. Подходът на т.нар. „взаимно съгласие” ще даде възможност да бъдат разгледани исковете на над 6 000 необезпечени кредитора на Lehman Brothers International Europe (LBIE).
„Подходът на „взаимното съгласие” е иновативен механизъм, които ще даде възможност претенциите на кредиторите да бъдат обработени по- експедитивно,” съобщава в изявление Пиърсън. „Времето за осъществяване на паричните дистрибуции ще се ускори съществено.
Драматичният фалит на базираната в Ню Йорк Lehman в разгара на финансовата криза през септември 2008 г. блокира активите на хиляди клиенти на банка от цял свят, сред които са банки, застрахователи и хедж  фондове.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg