EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Kodak съди Apple

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Kodak съди Apple

mail13:30 | 11.01.2012прегледи 671 коментарикоментари 0


Kodak е завел дело срещу Apple и HTC, твърдейки, че тези производители на смартфони прилагат без разрешение негови патенти за цифрови изображения, предаде AP. В исковете, подадени вчера до федералния съд, се твърди, че в някои от продуктите iPhone, iPad и iPod на Apple, както и в смартфони и таблети на HTC се използват патенти на Kodak, свързани с прехвърляне на изображения.

Срещу HTC и Apple са депозирани жалби и пред американската Комисия за международна търговия - арбитър по търговски спорове във Вашингтон, федерален окръг Колумбия. Kodak също така обвинява HTC в използване на същата технология за преглед на изображения, която е и в основата на двугодишен висящ спор пред комисията с Apple и Research in Motion.

Затрудненият пионер във фотографския сектор се опитва да договори лицензионна сделка с Apple и Research in Motion, която оценява на близо 1 милиард долара. Миналата седмица в."Wall Street Journal" написа, че Kodak, който доминираше в продажбите на ленти през по-голяма част от 20-и век, сега обсъжда с банки възможността да обяви фалит. Компанията, цитирана от AP, обяви снощи, че е преструктурирала и опростила бизнес структурата си в опит да намали разходите си, да създаде акционерна стойност и да ускори преминаването си към цифрови технологии, което се проточи дълго време.

Бившата "блу-чип" компания със 132-годишна история се бори за оцеляване от края на 90-те години, когато разпространението на цифровите фотоапарати започна да унищожава нейния бизнес с ленти. Миналата година положението се влоши още повече и през ноември Kodak обяви, че до една година може да бъде "на червено", ако не успее да продаде своите 1100 патента за цифрови изображения.
 


Тагове: Apple, Kodak, HTC, съд
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg