EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

KLM ще лети с биогориво от олио за готвене

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

KLM ще лети с биогориво от олио за готвене

mail13:39 | 26.09.2016прегледи 2316 коментарикоментари 0


KLM Royal Dutch Airlines подписа тригодишен договор за зареждане с биогориво в Лос Анджелис. Това означава, че KLM ще купува биогориво за всички свои полети на това летище, за срок от три години. Биогоривото ще се произвежда от местната рафинерия за биогорива Altair Fuels и ще се доставя от SkyNRG. Лос Анджелис е второто летище в света, което включва биогоривото в редовния си процес на презареждане. Летището в Осло, Норвегия, беше първото, което направи това през март тази година и KLM също участва в тази инициатива.

Корпоративната програма за биогориво на авиопревозвача гарантира на бизнеса, че то се използва за част от полетите им. Участниците заплащат допълнителна такса, която покрива разликата в цената между биогоривото и керосина. Корпоративната програмата за биогориво на KLM е в партньорство с ABN AMRO, Accenture, CBRE Global Investors, FMO, FrieslandCampina, община Амстердам, Heineken, Loyens & Loeff, PGGM, Perfetti Van Melle и Схипохол груп.

Биогоривото се изпомпва директно в резервоарите за гориво на летището и ще се доставя на всички самолети, които зареждат гориво в Лос Анджелис.

SkyNRG доставя биогоривото, което се произвежда от използвано олио за готвене от AltAir Fuels в Лос Анджелис. AltAir Fuels, е първата и единствена рафинерия в света, която непрекъснато произвежда биогориво за авиацията, което я прави първата компания доставяща биогориво за въздушния транспорт на търговска база.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157