EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

KBC Group NV купува Райфайзенбанк (България)

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

KBC Group NV купува Райфайзенбанк (България)

mail10:40 | 15.11.2021прегледи 717 коментарикоментари 0


Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) подписа споразумение за 100% от акциите на българското си дружество Райфайзенбанк (България) ЕАД с КБС Банк, дъщерно дружество на белгийската KBC Group NV. Сделката предстои да бъде завършена успешно и е обект на регулаторни одобрения.

Общият размерът на сделката за Райфайзенбанк (България) е 1,015 млн евро, което се очаква да добави приблизително 90 базисни пункта към базовия собствен капитал от първи ред  (CET1 ratio) на РБИ, което ще й даде възможност да алокира допълнителен капитал на ключови пазари и да ускори растежа там. Финалното отражение върху базовия собствен капитал от първи ред ще зависи от балансовите числа на РБИ и Райфайзенбанк (България) при приключването на сделката, което се очаква до средата на 2022 г.

Въпреки постоянната рентабилност и сила на бизнеса на РБИ в България, решението за продажба е повлияно преди всичко от възможността за пренасочване на капитал, за да се възползва от атрактивни възможности за растеж и увеличаване на мащаба на ключовите пазари на РБИ.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg