EUR 1.9558
USD 1.6452
CHF 1.7764
GBP 2.2569
CNY 2.5096
you tube
mobile version

Kaufland България въвежда еко хартия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Kaufland България въвежда еко хартия

mail07:15 | 02.03.2021прегледи 1009 коментарикоментари 0


Kaufland България въвежда дълготраен син касов бон, който влиза в употреба от началото на месец март във всички хипермаркети на компанията. Иновативната термохартия на новия касов бон е сертифицирана по международния FSC стандарт и е добита от устойчиво стопанисвани гори. Новият бон е произведен без никакви химически багрила, устойчив е на слънчева светлина и може да бъде запазен за дълго време, без опасност да избледнее. Друго предимство на бона е, че е водо- и масло-устойчив на влиянието на различни продукти в потребителската кошница. Той може да се изхвърля разделно с отпадъчната хартия и впоследствие да бъде рециклиран, за разлика от широко използваната хартия за касови апарати.

Със смяната на хартията на касовите бележки се предвижда и смяна на опаковките за касовите ролки хартия, които до момента са били от фолио. След тази промяна, само на годишна база Шварц Групата ще спести употребата на 30 тона пластмаса годишно.

Инициативата за въвеждане на син касов бон от термохартия е поредната стъпка в политиката за корпоративна социална отговорност на Kaufland България, която компанията разгръща под мотото „Действията носят промяната“ в редица направления. Предприетите вече действия и набелязаните мерки са резултат от ангажимента на всички отдели - от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за околната среда, развитие на "зелена" логистика, до намаляването на пластмасата за устойчиво пазаруване. Новият син касов бон е  поредната стъпка от постоянните активности на компанията по стратегията REset Plastic, която цели да намали екологичния отпечатък от дейността на търговската верига.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg