EUR 1.9558
USD 1.6624
CHF 1.8175
GBP 2.1651
CNY 2.3806
you tube
mobile version

JYSK откри ДЦ в Божурище за 107 млн.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

JYSK откри ДЦ в Божурище за 107 млн.евро

mail15:00 | 15.09.2019прегледи 646 коментарикоментари 0


Датската компания JYSK откри логистичната си база Дистрибуционен Център Божурище (ДЦБ), разположен в непосредствена близост до София.

„Това е важен ден за JYSK. Надявам се, да бъде важен ден не само и за Божурище, но и за България и икономическото ѝ развитие. Горди сме, че министър-председателят Бойко Борисов и всички останали представители на правителството, които са днес с нас, успяха да уважат поканата ни, за да отпразнуваме заедно този момент.“, сподели по време на откриването Ян Бьо, президент и изпълнителен директор на JYSK.

„Длъжни сме да осигурим възможно най-добрата инфраструктура в района на Божурище, за да имат JYSK и останалите инвеститори перфектни условия за собственото си развитие, но и за развитието на Божурище. Лично се ангажирам, че в следващия бюджет ще бъдат предвидени поне 50 млн. лв. за изграждането на нов Околовръстен, който ще свързва бул. „Царица Йоанна“ с Божурище, а от тук и с магистралата към Сърбия.“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

До София бе открит най-модерният и автоматизиран логистичен център у нас, с две напълно автоматизирани кули, все още уникални по рода си в България. В тях процесите по складиране, пренасяне и транспортиране се извършват изцяло без човешка намеса.

„Дистрибуционният Център в Божурище е построен с най-съвременните технологии и за момента е най-модерният в целия регион. След цялостното му внедряване във функционирането на веригата по снабдяване, ще се усетят множество предимства не само за магазините ни, но най-вече за нашите клиенти, както и за околната среда.“, обясни Ян Оливър-Шмидт, логистичен мениджър на ДЦБ JYSK.

Дистрибуционният Център в Божурище е осмото логистично съоръжение на JYSK в Европа. В момента обслужва и доставя стоки до 80 магазина в България, Гърция и Сърбия. Общата площ на ДЦБ е 95.000 м2, а площта на парцела е 303.000 м2.  Пълният капацитет е от 122.000 палетоместа. Безспорно, най-значими и уникални по рода си са двете напълно автоматизирани и работещи без човешка намеса кули (high bays).

Следващите стъпки в развитието на Дистрибуционния Център на JYSK са още този месец да започнат доставките до Румъния, до края на годината – до Босна и Херцеговина, а постепенно до 2020 г. да се обхванат и всички онлайн доставки в региона. Когато ДЦБ заработи с пълния си капацитет, ще обслужва над 320 магазина JYSK на Балканите, а работните места ще са над 200.

ДЦБ носи и значителни екологични предимства – JYSK ще спести годишно над 10 млн. километра от стоки, транспортирани в региона.

Общата инвестиция е за 107 млн. евро.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 430