EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

IT & мениджъри предпочитат дом в покрайнините

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IT & мениджъри предпочитат дом в покрайнините

mail07:34 | 17.09.2019прегледи 1210 коментарикоментари 0


Проучване по поръчка на строително-инвестиционната компания Real Estate Developments и реализирано от Естат България показва, че за 71% от респондентите, голяма част сред които млади мениджъри и IT специалисти, концепцията за къща в покрайнините на града доминира в предпочитанията им при избор на дом/жилище.

Основните мотиви при избор на дом, които доминират сред запитаните, са – безопасност, инфраструктура, детски градини и училища, отдалеченост от шум, трафик и замърсяване, наличие на зеленина и простор. Голяма част от посочените характеристики съответстват с концепцията за къща в покрайнините на града, както и с тенденцията хората да избягват да живеят в централните части на населеното място.

Проучването изведе и друга интересна тенденция сред респондентите - около 53% описаха притежанието на луксозен дом като важно, но не и решаващо, като 88% от тях заявиха, че съседите са ключов аспект при избора на жилище.

Проучването открои и няколко основни очаквания на запитаните, свързани с жилищните комплекси – а  именно наличието на детски площадки, супермаркет, аптека, детска градина, ресторанти / кафенета, фитнес и басейн.

Представителното количествено проучване беше проведено сред 185 пълнолетни граждани на възраст между 19 и 60 години. Респондентите обхващаха представители от  най-високо ниво в компании от различни професионални сфери – IT, телекоми, горива, частни болници, банки, застрахователни компании, пенсионни фондове и други.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg