EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ista България в „Зеленият кръг”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ista България в „Зеленият кръг”

mail10:50 | 03.01.2012прегледи 575 коментарикоментари 0


Дружеството за дялово разпределение ista България бе официално прието в „Зеленият кръг”. Инициативата на списание „Мениджър” обединява на едно място идеите и ангажиментите на десетки отговорни компании от българския бизнес с иновативно и екологосъобразно мислене.
„За иста България е признание, но и дълг да бъде сред най-добрите компании, чиито проекти и ангажименти са насочени към опазване на околната среда и природните ресурси”, заяви управителят на иста България Ася Ангелова. Приемането на дружеството за дялово разпределение в „Зеленият кръг” е поредното доказателство за иновативното отношение към природата и стремежа за повишаване на енергийната ефективност в страната.
иста България реализира различни проекти, свързани с екология и енергийна ефективност. От септември 2011 г. в ход е проектът „Енергийна ефективност и екология в детските градини”, който е част от политиката на иста за социална отговорност и обществена ангажираност. Целта на проекта е да предаде на деца на възраст 5-6 години основните навици, свързани с енергийната ефективност и опазването на околната среда и обхваща детски градини в София, Пловдив и Плевен. Посредством специално изработени карти, учебни помагала с илюстрации, които показват някои от основните правила на енергийната ефективност в ежедневието и принципното отношение към околната среда, децата лесно усвояват първите стъпки към екологично поведение в живота. Така се полагат основите на отговорното отношение към природата. По проекта вече са реализирани три открити уроци в детски градини в София.
иста България има подписани договори с организации за рециклиране и оползотворяване на различни отпадъци, свързани с дейността на компанията – стари уреди за дялово разпределение, батерии, водомери и т.н. като така изпълнява своя обществен ангажимент за опазване на околната среда.
Дружеството за топлинно счетоводство цифровизира голяма част от своята документация, договори и т.н. и успешно минимизира употребата на хартия, а оползотворената вече се предава за рециклиране, като по този начин щади ресурсите на Земята.
Служителите на иста България не принтират ненужни писма и документи от мейлите си и насърчават своите партньори и клиенти към отговорно отношение към природата чрез „зелен подпис/призив”.
Освен това служителите на дружеството за дялово разпределение във всички офиси в страната са привърженици на системата и правилата за разделно събиране на отпадъци на работното място. Стремежът на иста България е принципите на енергийна ефективност и екологосъобразност, които са „постулати” в дейността й и поведение на служителите в офисите, да се превърнат в начин на живот и вкъщи.

ista предлага иновативни и устойчиви решения за енергийна ефективност в сградите. Дружеството за дялово разпределение е базирано в Есен и е лидер на световния пазар в разпределянето и изчисляването на енергията на базата на потреблението на енергия, вода и странични разходи. Услугите, които предлага на собствениците на недвижимо имущество и на енергийните компании, покриват не само доставката и инсталацията на отчитащо устройство, но и дялово разпределение, както и анализ на енергийните данни. Освен класическите услуги, ista разработва устойчиви решения в областта на енергийния мениджмънт за съхраняване на ограничените ресурси. В компанията работят 4600 служители в 25 страни. Фирмата предоставя услуги в над 11 милиона сгради (жилищни и търговски площи). През 2010 г. Групата ista отчете продажби на стойност 677 милиона евро. В Германия над 1200 служители на 26 места се грижат за клиенти в близо 4.3 милиона помещения. У нас фирма иста България ЕООД започва дейността си през 1995 г. под името Рааб Кархер Енерги Сервиз. Компанията обслужва клиенти в София, Пловдив, Перник, Варна, Плевен и Шумен. Стремежът на иста България е да бъде максимално близо до клиентите си и да предлага качествени услуги и надеждни уреди, отговарящи на нуждите на клиентите. Именно това я прави една от най-предпочитаните компании за дялово разпределение в България.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg