EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Intermot 2010 – най-новите мотоциклети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Intermot 2010 – най-новите мотоциклети

mail12:59 | 14.10.2010прегледи 2264 коментарикоментари 0


Радослав Лазаров

В началото на месец октомври в германския град Кьолн се събраха всички световни производители на мотоциклети, мотопеди, скутери, аксесоари и принадлежности за мотористи. Изложението Intermot 2010 е най-голямото през тази година и за първи път от началото на глобалната икономическа криза преди почти три години събра на едно място световните компании. Intermot е събитие, което се провежда на всеки две години и по отношение на брой на представените фирми – общо 1575 бранда, далеч изпреварва предишното си издание от 2008 г.
Нито един от световните производители в бранша не отсъстваше – с най-новите си модели на Intermot 2010 се представиха японската четворка Yamaha, Kawasaki, Suzuki и Honda, италианския конгломерат Piaggio Group с неговите марки Vespa, Gilera, Aprilia, Derbi, Piaggio и Moto Guzzi, другият италиански представител и лидер сред спортните байкове Ducati, както и местния гигант BMW, към който се отнася и марката Husqvarna. Не липсваха и любимите на рокерите марки Harley-Davidson, Triumph, Hollister и Lauge Jensen, както и австрийския лидер при кросовите мотоциклети КТМ.
Голямо внимание през тази година беше отделено на електромоторите и различните системи за алтернативно задвижване. Цял един павилион бе отделен на тази тема, като освен това по време на изложението се проведе и световният шампионат за електрически мотоциклети. За дните на изложението в Кьолн през изложбените халета на Intermot 2010 преминаха над 210 хиляди души.

Снимки: Intermot


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg