EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

InterContinental стъпи на българския пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

InterContinental стъпи на българския пазар

mail14:08 | 03.07.2018прегледи 1300 коментарикоментари 0


Някогашният Гранд хотел „София“, носил това име до приватизацията през 90-те, а после сменил неколкократно имена и собственици, днес отново блести. Кадър от блога „Изгубената България“ припомня как изглежда отвън този хотел в края на 70-те години на ХХ в. – в самото сърце на столицата с гледка към Паметника на Царя- освободител, Народното събрание, БАН и храм-паметника „Св. Александър Невски“.

zoom_sss

Днес този хотел вече носи името InterContinental Sofia, а обликът му е съвременен и стилен. И изглежда така - когато ефирната статуя духне глухарчето, лампите светват една по една.

И макар собствеността да е чужда, почеркът е български – от интериора, дело на студио „Идея“, до кухнята, предлагаща специалитети в духа на местните кулинарни традиции. Дори новият генерален мениджър Анджело Зукала даде обещание да научи български език. И вероятно няма да се затрудни предвид произхода и семейството си – той самият е италиано-французин, женен за британка.

Отвъд любопитната информация, хотелът към момента е единствен по рода си в този клас. Петзвездният хотел има за цел да привлече заможните пътуващи хора от цял свят. Разполага със 194 стаи и апартаменти, плюс президентски апартамент. Стаите се отличават с просторен дизайн и елегантен съвременен интериор с модерни удобства и луксозни допълнения, които осигуряват на гостите максимален комфорт – телевизор с плосък екран, безплатен високоскоростен Wi-Fi, удобства за приготвяне на чай и кафе.

Deluxe стаите предлагат впечатляваща гледка към златните куполи на храм-паметника „Александър Невски“, а повечето апартаменти имат прекрасни гледки към градския пейзаж и склоновете на Витоша.

Ексклузивният Club InterContinental Lounge предоставя възможност на гостите дори да провеждат срещи в непринудена атмосфера. За по-делови случаи или други събития на разположение са пет конферетни зали с различен капацитет и дизайн. Като цяло InterContinental Sofia предлага обособен етаж от 635 кв.м за срещи и събития.

Има и 24/7 достъп до модерен фитнес.

Floret Social Lounge and Bar е отворен от рано до късните часове на деня и е място не само за гостите на хотела, но и за всички жители на София.

InterContinental Sofia предлага уникални за България Консиерж услуги. Екипът от професионални консиержи съдействат на гостите преди, по време на и след престоя им – от уреждане на транспорт и пътувания, до резервации за най-популярните заведения или доставка на цветя. Шеф консиерж е пристигнал специално от хотела от веригата в Бордо. Иначе персоналът наброява 150 души.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1019