EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Hyundai четвърти производител в света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Hyundai четвърти производител в света

mail17:15 | 19.08.2009прегледи 721 коментарикоментари 0


Hyundai стана четвъртият по големина производител на автомобили в света. За това свидетелства докладът на Automotive News Data Centre, който обхваща обема на продажбите по света за първите 6 месеца на 2009 г. Корейската компания заедно с дъщерната марка Kia се нарежда на четвърто място след Toyota, GM и Volkswagen, като измества Ford от досегашната му позиция. За полугодието Hyundai-Kia е продал с 8000 автомобила повече отколкото Ford, съобщава  Speed Press.
Всичко това се случва на фона на икономическата криза, която не засяга в толкова голяма степен Hyundai благодарение на навреме отчетената нарастваща нужда от малки и средно големи автомобили както на световно ниво, така и в България.
Доказателство за това е i30 – най-бързо продаваният модел в историята на марката в Европа в модификацията blue drive, която от няколко месеца се предлага и в България. Предимството на този модел е start/stop системата, която намалява консумацията на гориво с 15% при движение в градски трафик. Blue drive се предлага с 1,4 л и 1,6 л бензинови двигатели, а от септември тази година със системата ще може да се оборудва и динамичният 1,6 турбо-дизелов двигател. Освен това в момента i30 blue drive е със специална цена, а най-същественото му предимство на българския пазар е възможността да ползва данъчен кредит без промяна на броя на седящите места, независимо дали е във вариант хечбек или комби.
На световно ниво компанията ще продължи да обновява своята гама, като през 2010 г. в продажба ще са новото поколение Tucson, което в Европа ще се нарича ix 35, и фейслифтът на емблематичния в България Santa Fe. Тези два модела ще бъдат представени само след месец на изложението във Франкфурт, а скоро след това ще бъдат налични и в България. В допълнение през следващата година Hyundai ще представи ново малко спортно купе и автомобил в клас MPV. Всички тези модели ще играят ключова роля в развитието и успешния ход на марката в близко бъдеще.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg